Bespaar continu

Tussen Alexander en Centrum komen drie openbare fietspompen

Wie met de fiets vanuit Prins Alexander naar het centrum gaat, komt later dit jaar langs één van drie nieuwe openbare fietspompen. Die komen in het gebied langs de A16 te staan. De stevige vaste fietspompen staan precies op plekken waar bewoners van het Lage Land, Prinsenland of Kralingseveer in de buurt zullen komen als ze naar het stadscentrum fietsen. Naast deze drie pompen heeft de gemeente Rotterdam nog 11 andere openbare fietspompen “voor gratis lucht” gepland, de eerste daarvan is nu geplaatst bij Hofplein.

Fietspompen om de ideale fietsstad te worden

De andere 13, waaronder de drie aan de rand van Kralingen, worden neergezet “wanneer de dooi inzet”, zo laat de gemeente weten. Wethouder Pex Langenberg (vervoer en duurzaamheid) zegt over de pompen, “Extra lucht voor onderweg maakt de fietstocht comfortabeler. We willen een ideale fietsstad worden”.

Samen met de Rotterdamse Fietsersbond is gekeken naar de ideale plek voor de pompen. Die plekken moesten ook niet te dicht bij verhuurpunten of stallingen zijn, omdat daar vaak al een fietspomp aanwezig is, zo besloot men. De drie Kralingse luchtpunten langs de grens met Prins Alexander komen te liggen bij de hoek Boszoom/Bosdreef, bij Kralingsezoom en bij het Toepad onder de A16. (Dus geen bij het fietspad vanuit het Lage Land dat langs de Kralingse Plas leidt.)


Kaart: Google Maps, Data: Gemeente Rotterdam

De locatie van alle 14 geplande fietspompen is hier te vinden.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook