Bespaar continu

Tafeltennisvereniging Alexandria’66 mag zich weer twee jaar Sportplusvereniging noemen

Alexandria’66, de tafeltennisvereniging met een thuishaven aan de Tattistraat, is ook de komende twee jaar een Sportplus vereniging. ‘Sportplus’ is een certificering waarmee gemeente en Rotterdam Sportsupport erkennen dat de vereniging maatschappelijke inzet toont. Met de certificering krijgt de vereniging steun van Sportsupport bij het opzetten van nieuwe maatschappelijke activiteiten. De vereniging gaat er ook vanuit dat het predicaat ‘Sportplus’ helpt bij het aantrekken van sponsors.

Erkenning als Sportplusvereniging

De tafeltennisvereniging mocht zich al sinds 2014 een Sportplusvereniging noemen. De huidige erkenning vormt dus een verlening van de status, voor twee jaar. Verenigingen die deelnemen aan het programma ‘Sportplus’ zetten in op verschillende maatschappelijke thema’s. Ze houden zich dus niet alleen bezig met de eigen leden en sport, maar zijn ook actief op gebieden als onderwijs en sportparticipatie van bijzondere doelgroepen en veiligheid. Zo verzorgt TTV Alexandria’66 het programma TafeltennisPlus, een training voor mensen met een lichamelijke beperking.

Het thuis van de vereniging ligt in Prinsenland, in de Sporthal op de hoek van de Tattistraat en het Romanohof. TTV Alexandria’66 maakt deel uit van de bredere omni-vereniging Alexandria’66. In totaal ontvingen 18 Rotterdamse clubs deze week een (hernieuwd) Sportplus predicaat. In 2011 was XerxesDZB de eerste club die de titel mocht gebruiken.

Titelfoto: Copyright Google / Google Maps

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook