Bespaar continu

Bezorgde blikken na flinke snoeibeurt aan Zocherstraat

Niet alleen de gemeente Rotterdam, ook woningbeheerder Stadswonen laat deze maand de zaag in het groen zetten. Aan de Zocherstraat zorgde dat vandaag voor bezorgde blikken van voorbijgangers die zagen hoe enkele beeldbepalende bomen flink werden bijgewerkt. Het snoeien van bomen en struiken moet zijn afgerond voor de planten in het voorjaar weer gaan uitlopen. Het nadeel: zonder bladeren bieden de bomen nu al snel een kale aanblik.

Snoeien van bomen

Hoe zeer de bomen nu ook verloren lijken, ze zullen in het voorjaar weer snel verse groei laten zien. Enige jaren geleden werden de bomen bij het pand in het Lage Land ook al flink teruggesnoeid. In het gebouw waar de bomen bij horen zijn vooral studenten gehuisvest. Tijdens een storm moest enkele jaren geleden ook een boom volledig gekapt worden, die helde zo ver over dat de topzware boom een gevaar voor het verkeer begon te worden.

De aanblik bij het winkelcentrum Lage Land is nu tijdelijk een stuk soberder, maar zal met de komst van de lente weer heel wat groener worden. Wie wil weten waar de gemeente zelf nog aan de slag gaat, kan terecht op een speciale snoeikaart van Rotterdam.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook