Bespaar continu

Nieuw bibliotheekconcept Lage Land geopend

De nieuwe bibliotheek in het Lage Land is vandaag even na half 12 officieel geopend met het doorknippen van een lint voor de deur. Deze nieuwe kleine bibliotheek op het Marinus Bolkplein vervangt de eind vorig jaar gesloten grotere bieb. Met een nieuw concept hoopt de bibliotheek de moderne lezer beter aan te spreken. Er is in het gebouwtje slechts een kleine, maar wel actuele, collectie met veel ruimere openingstijden. De bieb nieuwe stijl is 53 uur per week open in plaats van de 22 uur bij de ‘oude’ bibliotheek.

Voor de opening had zich een aanzienlijke groep belangstellenden gevormd, die de twee tenten bij het gebouw ruim opvulde. Rond half 12 begonnen de festiviteiten rondom de daadwerkelijk opening in het winkelcentrum Lage Land, met een spoken word voordracht van Bjorn Romy. Daarna overhandigden de Nuffe Tantes de schaar tot de bibliotheek aan een enthousiaste lezeres om de officiële handeling te verrichten.

Sociale functie van nieuwe bibliotheek

De nieuwe bibliotheek moet ook een socialere functie krijgen. In de zomer komt er ruimte om te lezen, werken of studeren op het terras.

Hoewel de bibliotheek een kleinere collectie huisvest dan voorheen is er toch een ruime keus. De digitalisering helpt daarbij, omdat lenen en reserveren zo veel makkelijker wordt. Leden kunnen gratis reserveringen ophalen uit de grote collectie van ruim 500.000 boeken die de bibliotheek in totaal in Rotterdam in voorraad heeft.

Met de opening achter de rug kunnen leden en andere belangstellenden vandaag een kijkje nemen in de bibliotheek die gevestigd is op het Marinus Bolkplein 40, waar vroeger een lange tijd groentezaak Cor van de Polder nog heeft gezeten. Voor kinderen staat de Fiepbus (naar Fiep Westendorp) vandaag op het plein.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook