Bespaar continu

Comenius College Rotterdam krijgt predicaat ‘Excellente School’

De vestiging van het Comenius College in Rotterdam heeft vandaag het predicaat ‘Excellente School’ gekregen. In totaal kregen 54 scholen vanochtend te horen dat ze het predicaat mogen gaan voeren. Voor de bekendmaking waren wethouder Hugo de Jonge (onderwijs) en Staatssecretaris Sander Dekker (ministerie OCW) op de school aanwezig. Dat leverde ook een hoop foto’s en een paar leuke filmpjes op.

Excellente scholen in Nederland

Met de 54 nieuwe excellente scholen in Nederland komt het totaal aantal nu op 184 uit. In het juryrapport over de vestiging van het Comenius College, dat online is in te zien, stelt de jury dat leerlingen en docenten vooral vinden dat de onderwijsinstelling in “zorg, de rust en regelmaat” excelleert. Volgens de school zijn dat belangrijke voorwaarden voor de onplooiing van talenten die ze nastreeft.

De vestiging van het Comenius aan de Kromhoutstraat in het Lage Land was de eerste school die vandaag het predicaat kreeg uitgereikt, en kon op flink wat mediabelangstelling rekenen. Staatssecretaris Dekker (VVD) had ook nog even tijd om leerlingen aan het werk te zien met drones, zoals uit onderstaande beelden blijkt. (Via RTV Rijnmond verslaggever Jan-Roelof)

Samen met wethouder De Jonge onthulde Dekker het bord dat aangeeft dat de school zichzelf vanaf nu ‘excellent‘ mag noemen. De school zat deze ochtend al klaar voor de ontvangst van de wethouder en een ‘mystery guest’.

Vandaag krijgen 7 scholen in de regio Rotterdam krijgen vandaag het predicaat, waarmee het totaal voor de regio op 13 komt.

Titelfoto: Copyright Google / Google Maps

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook