Bespaar continu

Geen crematorium voor begraafplaats Oud-Kralingen in Prinsenland

Begraafplaats Oud-Kralingen in Prinsenland krijgt ook in de toekomst geen crematorium, als het aan de gemeente Rotterdam ligt. Dat blijkt uit het nieuwe bestemmingsplan voor Prinsenland. Dat plan is vanaf vandaag online in te zien via de website van de gemeente. In het plan krijgt de begraafplaats de bestemming ‘Maatschappelijk – Begraafplaats’, hetzelfde als in het huidige bestemmingsplan. Daarmee is direct de keuze gemaakt om geen ruimte te maken voor een crematorium op die plek.

Begraafplaats Oud-Kralingen: Historie in Prinsenland

De gemeente wil de historische plekken in Prinsenland graag behouden, blijkt uit de het bestemmingsplan. Naast het bestendigen van de situatie van ‘Oud-Kralingen’ zijn enkele plannen aan de ‘Linten’ als ‘beeldbepalend’ aangewezen. De Linten zijn de historische gebieden in Prinsenland langs de ’s Gravenweg en Kralingseweg. Het karakter van dat gebied wil de gemeente met het nieuwe plan ook beter bewaren.

Iedereen kan nu nog tot en met donderdag 9 maart 2017 zijn of haar inzichten in het plan schriftelijk aan de gemeenteraad melden. Woensdag 8 februari is er een informatieavond over het plan, van 19.00 uur tot 20.30 uur in het Gebiedskantoor
Prins Alexander. (Jupitergebouw)

Titelafbeelding: Een aalscholver, zoals ze ook het Prinsenpark en de begraafplaats aandoen

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook