Bespaar continu

Europarlementariër In ’t Veld bij Roncalli mavo

De Roncalli mavo in Prinsenland kreeg vorige week donderdag bezoek van D66 Europarlementariër Sophie in ’t Veld. Ze bezocht daar donderdagochtend de International Class van de mavo, en sprak op Twitter na afloop van “indrukwekkende presentatie”. In ’t Veld zit in het Europees Parlement voor D’66 en was tijdens de afgelopen verkiezingen van dat parlement lijsttrekker voor haar partij.

Internationale ervaring opdoen in de International Class van de Roncalli mavo

De mavo ziet het bezoek van In ’t Veld als een “zeer geslaagde bijeenkomst” met enthousiaste leerlingen. Het bezoek van een Europees politicus sluit aan bij de opzet van de ‘International Class’ van de Roncalli mavo. Die klas is onderdeel van de speciale profielen van de school aan de Tattistraat.

In die profielen kunnen leerlingen naast hun gewone vakken voor een extra programma kiezen. Zo is er ene profiel voor creatieve leerlingen, een voor leerlingen die zich bezig willen houden met ICT en de International Class voor diegenen die interesse hebben voor internationale verhoudingen. In de klas kan er contact gelegd worden met scholieren op buitenlandse scholen. De Roncalli mavo houdt daarvoor naar eigen zeggen contact met scholen in Duitsland, Curaçao, Noorwegen, Schotland, Luxemburg en Spanje.

Titelfoto: Sophie in ’t veld bij het D66 Congres in Breda, 2009. CC-Foto: Sebastiaan ter Burg.


Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook