Bespaar continu

Half januari: startsein voor snoeien van groen voor Gemeente Rotterdam

Volgens planning is deze week het begin van onderhoud aan plantsoenen in de gemeente Rotterdam. Bij het onderhoud worden bomen, struiken en plantsoenen gesnoeid. Het werk begint zo vroeg in het jaar omdat de werkzaamheden afgerond moeten zijn voor de planten beginnen uit te lopen in het voorjaar. De gemeente Rotterdam verwacht dat het snoeiwerk eind februari gereed is. Voor diegenen die willen weten op welke plekken gesnoeid wordt is er een digitale kaart van de stad waar de locaties op staan ingetekend.

Snoeien: verjongen en kortzetten

Bij het snoeiwerk wordt onderscheid gemaakt tussen werk om verjonging van de groei te bevorderen en het zogenaamde ‘kortzetten’. Die laatste vorm is het meest ingrijpend en levert soms verbaasde gezichten op: planten worden dan helemaal weggeknipt tot er slechte 10 tot 20 centimeter over blijft. Dit wordt gebruikt bij hoge beplanting, zodat er weer ruimte ontstaat voor andere planten. Veel van het gewas groeit in het voorjaar dan bovendien snel weer terug.

De gemeente geeft aan bij het snoeien zo zorgvuldig mogelijk om te gaan met flora en fauna. In het gebied tussen A20 en Brienenoord vinden de meeste werkzaamheden volgens het schema dit jaar plaats in het Lage Land, met name tussen Koningslaan en de A16. Het hele overzicht is online in een interactief overzicht te bekijken.

snoeien lage land

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook