Bespaar continu

Vogels tellen tijdens de Nationale Tuinvogeltelling

Dit weekend is in heel Nederland de tuinvogeltelling om het aantal vogels in kaart te brengen. Ook in Prins Alexander wordt meegeteld. Het tellen van de vogels levert de Vogelbescherming Nederland een beeld op van de ontwikkelingen in tuingebruik door vogels. Het blijft natuurlijk een momentopname, maar door de opzet en de vele deelnemers maakt het niet uit dat er soms een vogel dubbel geteld wordt. Voor bewoners in een flat raadt de Vogelbescherming wel aan eventueel met buren te overleggen, zodat ieder een bepaald gebied kan tellen. De tuinvogeltelling is deze zaterdag en zondag en kost een half uurtje tijd.

Vogels tellen in je tuin

Mensen die mee willen doen wordt gevraagd een half uurtje de vogels die in hun tuin langskomen te tellen. Het hoogste aantal telt. Zie je dus eerst 3 huismussen, en later 5 huismussen, dan telt het aantal van 5. Zo wordt het aantal dubbelingen verminderd. Je eindstand kun je dan doorgeven via de website van de tuinvogeltelling.

Ook flatbewoners kunnen, eventueel gecoördineerd met elkaar, meedoen. Alle vogels tellen mee, dus ook een zeemeeuw die op jouw stuk gekozen ’tuin’ bij de flat neerstrijkt. Op dit moment is de huismus het vaakst geteld, gevolgd door de koolmees en de merel. Via de website van de vogeltelling vind je ook meer informatie over het soort vogels dat je zoal kunt tegenkomen in ons land.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook