Bespaar continu

Afzwaaiend gebiedscommissielid Peter Pieterse (PvdA) krijgt Mia van IJperenonderscheiding

Oud-PvdA fractievoorzitter Peter Pieterse heeft gisteren de Mia van IJperenonderscheiding gekregen. Hij nam tijdens de vorige gebiedscommissie-vergadering al formeel afscheid van zijn fractie. De onderscheiding onderschrijft de inzet van Pieterse voor Prins Alexander.

Na 30 jaar politiek te zijn geweest in Prins Alexander verliet Pieterse op 27 januari de gebiedscommissie. Hij was actief voor de PvdA Prins Alexander, werd fractievoorzitter van die partij in de vroegere deelgemeente en nam later zitting in de gebiedscommissie. Na zijn eerdere afscheid in de commissie was er gisteren de gelegenheid meer informeel afscheid te nemen van Pieterse. In de Gerard Goossenflat konden mensen wat uitgebreider op het vertrekken van Pieterse in te gaan. Door zijn werk bij vakbond FNV kon hij nog onvoldoende tijd maken voor zijn werk voor de PvdA.

Mia van IJperenonderscheiding voor Pieterse

Op de bijeenkomst in Ommoord ontving Pieterse de Mia van IJperenonderscheiding. Deze onderscheiding is een teken van waardering voor mensen die zich hebben ingezet voor Rotterdam Prins Alexander. Samen met de Van IJperen-speld vormt de onderscheiding een teken van waardering specifiek voor inzet in Alexander. De twee onderscheidingen zijn genoemd naar oud-voorzitter van het dagelijks bestuur, Mia van IJperen.

Pieterse noemt het krijgen van de onderscheiding “een grote verrassing”. Gistermiddag lieten tal van mensen hun waardering blijken voor de oud-PvdA fractievoorzitter. Ook Buurtwerk heeft hem bedankt voor zijn inzet in de oud-deelgemeente en de gebiedscommissie.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook