Bespaar continu

Centrum CurZus&Zo officieel aangesloten bij Taalakkoord als taalaanbieder

Cursuscentrum CurZus&Zo is sinds donderdag officieel aangesloten als Taalaanbieder bij het zogenoemde Taalakkoord. Dit akkoord is er op gericht om mensen binnen bedrijven een betere beheersing van taal te geven. Als Taalaanbieder geeft het centrum trainingen in de (Nederlandse) taal. Partners in het Taalakkoord nemen de verantwoordelijkheid op zich om taalachterstand tegen te gaan.

Donderdagmiddag werd het certificaat van deelneming uitgereikt. Evelyn Voogd van het Leer Werk loket Rotterdam-Rijnmond en Henk Bakker, coördinator Taalakkoord overhandigden het certificaat aan CurZus&Zo. Het centrum, met de hoofdvestiging aan de Remmet van Milplaats in het Lage Land, is daarmee een officiële Taalaanbieder.

Taalachterstanden tegengaan met het Taalakkoord

Binnen het gesloten akkoord worden bedrijven gestimuleerd taalachterstanden onder werknemers tegen te gaan. Dit zijn niet alleen mensen met een andere taal dan Nederlands als moedertaal, maar ook andere mensen die ‘laaggeletterd’ zijn. In Rotterdam ligt het percentage mensen met een achterstand op taalgebied zelfs hoger dan gemiddeld in Nederland.

Voor bedrijven zitten er ook voordelen aan het verbeteren van taalvaardigheid. Medewerkers met een lage taalvaardigheid hebben bijvoorbeeld moeite met het invullen van formulieren en het versturen van e-mails. Daarnaast is het belangrijk dat iedereen veiligheidsinstructies goed kan lezen en begrijpen.

Eind vorig jaar was Rotterdam de eerste grote gemeente die toetrad tot het Taalakkoord. Dat akkoord is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook