Bespaar continu

Crowdfundingsactie helpt Krimpense sporter bij Alexandria ’66 aan rolstoelauto

De Krimpense tafeltennisser Ivo Brouwer, die sport bij Alexandria ’66, heeft eindelijk een rolstoelauto. Daar heeft een crowdfundactie en de inzet van de lokale Rotary Club voor gezorgd. Brouwer is een toptafeltennisser bij de vereniging met de thuishaven in het Rotterdamse Prinsenland, en zijn talent brengt hem ook steeds verder. Letterlijk: om nog te kunnen trainen bij sportcentrum Papendal in Arnhem, was eigenlijk een rolstoelauto nodig, zo tekent RTV Rijnmond op. Het talent uit Krimpen aan den IJssel ontdekte het tafeltennissen na een ongeluk.

Tafeltennistalent bij Alexandria ’66

Voor Brouwer is het tafeltennissen een uitweg nadat hij voor de tweede keer een ongeluk kreeg. Hij ontdekte de sport en bleek een waar talent. Om zich te kunnen verplaatsen is een speciale auto nodig. Om dat geld bij elkaar te halen werd er een crowdfunding campagne gestart, waarbij mensen kunnen bijdragen aan het bedrag dat de wagen moet kosten. Het benodigde geld is nu door de Rotary Club Krimpen West voorgeschoten, zodat de sporter naar alle benodigde trainingen en wedstrijden kan gaan.

Op de deuren van de auto prijkt trots het logo van de Tafeltennisvereniging Alexandria ’66. Die club kreeg onlangs nog het ‘Sportplus’ certificaat. Daarmee erkennen gemeente en Rotterdam Sportsupport erkennen dat de vereniging maatschappelijke inzet toont.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook