Bespaar continu

Dit jaar ook gft-bakken voor wijken Lage Land, Oosterflank en Kralingseveer

Na Prinsenland en ’s Gravenland krijgen ook woningen in andere wijken van Prins Alexander dit jaar gft-bakken. Dat blijkt uit antwoorden aan de gebiedscommissie, zo schrijft AD/Rotterdams Dagblad vandaag. In een vooraankondiging voor de “uitrol GFT 2017” werd ingegaan op de ingebruiknbame van de bakken. Gedurende dit jaar krijgen onder andere de wijken Lage Land, Oosterflank en Kralingseveer nu ook bakken voor het Groente-, Tuin- en Fruitafval.

In Rotterdam kregen vorig jaar ook al Prinsenland en ’s Graveland, Hoogvliet en Overschie bakken bij de huizen. Ervaringen met de inzameling in die wijken wordt nu ook gebruikt om de vuilnisophaal verder te verbeteren. De gft-bakken komen, net als eerder, alleen bij woningen die daar voor geschikt zijn.

Zomerschema voor gft-bakken

De gemeente Rotterdam trekt lering uit de inzameling van ‘gft’ in de afgelopen periode. In de zomer wordt de frequentie van ophalen verhoogd, zodat de bakken niet te veel gaan stinken.

Precieze data van introductie zijn nog niet bekend, maar bewoners worden in maart verder geïnformeerd. De bakken moeten er dan in september van dit jaar staan.

Wat gebeurt er met het opgehaalde afval? Daarover schreef de gemeente vorig jaar een brief. Uit analyses in opdracht van de gemeente zou blijken dat een derde van het Rotterdams restafval uit gft-afval bestaat. Van dit afval kan dan compost gemaakt worden. Het in Rotterdam opgehaalde groenafval gaat naar een verwerker die het verwerkt tot compost. Van gft-afval kan verder ook duurzame energie gemaakt worden.

Bespaar continu

3 thoughts on “Dit jaar ook gft-bakken voor wijken Lage Land, Oosterflank en Kralingseveer

 1. Ben je verplicht een gft bak te nemen? We zijn blij met ons kleine Rotterdamse tuintje, het is afschuwelijk dat daar dadelijk 3 grote lompe bakken in staan. Het is ons eigen grond nota bene! Wij willen al die bakken niet, lekker om daar de hele zomer tegenaan te moeten kijken, het verziekt je mooie tuin en dus je woongenot.

  1. U heeft volkomen gelijk en ik hoop voor vele bewoners uit de wijk ook willen
   reageren hoe meer zielen des te meer ruggegraad want er wordt steeds meer
   in je strot gedouwd.

 2. Beste
  Gescheiden afval inzameling alleen wanneer het de gemeente zelf uitkomt. Afgelopen dinsdag is het restafval met het papier afval in dezelfde vuilniswagen beland? Gemeente start s.v.p. Zelf wel met het goede voorbeeld te geven.
  Tja en je tuin lijkt nu wel op een klein milieudepot van de Gemeente. Afvalscheiding bij bedrijven, daar valt nog wel wat te behalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook