Bespaar continu

Bewoner zonder sleutel ‘breekt in’ bij eigen woning Oosterflank

De politie is vanochtend in actie gekomen voor een inbraak waarbij het uiteindelijk de bewoner van het pand zelf bleek te zijn. Het voorval vond plaats aan de Kleine Beer in Oosterflank. Uiteraard heeft de politie de oplettende melder van de mogelijke inbraak netjes bedankt. Een extra waakzaam oog kan immers nooit kwaad.

Nu in eigen woning, maar niet altijd

Recentelijk kwamen cijfers over ‘high impact crime’, waaronder inbraken, naar buiten. De gemeente Rotterdam liet weten dat het aantal inbraken gelukkig nog steeds dalende is. Misschien met deze berichtgeving in het achterhoofd had een oplettend iemand de politie gealarmeerd toen iemand zich op een ‘alternatieve manier’ toegang wilde verschaffen tot een woning.

Ter plaatse constateerde agent Maas dat het niet om een inbreker ging. Het was de bewoner van het pand zelf. Die was de sleutel vergeten.

Inbraak hotspots

Hoewel Oosterflank geen ‘hotspot’ is voor inbraken is Zevenkamp dat wel. Extra oplettende ogen blijven dus altijd welkom. Voor die wijk geldt ook een extra stimuleringsregeling. Dat is een afspraak tussen gemeenten een woningcorporaties om woninginbraken op te lossen. Het gaat immers helaas doorgaans niet om iemand die gewoon in zijn eigen woning aan het inbreken is.

Met de stimuleringregelingen ondersteunt de gemeente corporaties bijvoorbeeld bij het aanbrengen van extra hang- en sluitwerk. Naast deze regeling zijn er in alle wijken, niet alleen de hotspots, ook vaak veiligheidsvoorlichtingen. Daar gaan hulpdiensten ook in op het gebruik van babbeltrucs. Begin deze maand was er nog een veiligheidsvoorlichting voor senioren in de Berlagehof.

Vorig jaar werden er 2887 (pogingen tot) woninginbraken geregistreerd. Dat zijn er maar liefst 500 minder dan het jaar er voor. Alle informatie over deze ‘high impact crimes’ is hier te vinden bij de gemeente Rotterdam.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook