Bespaar continu

Prins Alexander afgelopen jaar gegroeid met 388 bewoners

Prins Alexander is met 93.806 inwoners grootste gebied binnen Rotterdam, gevolgd door Delfshaven met ruim 73.000 mensen. Dat blijkt uit de laatste gegevens van de gemeente Rotterdam. Sinds vorig jaar heeft de voormalige deelgemeente een groei van 388 inwoners gezien. Dat komt overeen met het totaalbeeld van Rotterdam: de stad groeit. 

Op 1  januari van dit jaar had Rotterdam 635.305 inwoners, zo lezen we. Daarmee komt de groei neer op 6.157 personen, iets meer dan voorgaande jaren. Dagblad Metro becijferde bovendien dat Rotterdam de afgelopen tien jaar in totaal met 40.000 inwoners is gegroeid. Die groei bevestigd het steeds positievere imago van de stad.

Werk aan de winkel in groeistad

De bevolkingstoename is het gezamenlijke resultaat van geboorte, sterfte (natuurlijke groei) en migratiestromen.

De groeicijfers komen naar buiten op het moment dat de gemeente ook vorderingen maakt met de ontwikkeling van de ‘Alexanderknoop’. Dat is het OV knooppunt in Prins Alexander dat ook aansluit op de A20. Wethouder Joost Eerdmans wil snel voorgang boeken met de ontwikkeling en de gemeente onderkent dat het een belangrijk gebied is dat op dit moment een nogal sobere aanblik geeft.

Werk aan de winkel, dus, en de samenwerkende partners hebben zich voorgenomen om de afspraken uiterlijk maart te ondertekenen. Het knooppunt ligt dus in de grootste regio van Rotterdam. De slogan bij de verbetering van het gebied luidt dan ook “Coolsingel First, Alexanderknoop Second“, om aan te geven dat het vaak over het hoofd geziene knooppunt na het stadshart een belangrijke ader voor Rotterdam vormt.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook