Bespaar continu

Grootschalige aanpak van bestrating en riolering architectenbuurt Lage Land vanaf 2018

De aanpak van riolering en bestrating, waarvoor de architectenbuurt in het Lage Lang op de schop moet, staat gepland voor volgend jaar. Dat blijkt uit een pagina op de website van de gemeente Rotterdam. De werkzaamheden volgen op het vervangen van de riolering en het hernieuwd aanleggen van bestrating in de Bazelbuurt en omgeving Springerstraat.

Er zullen in de buurt bomen gerooid worden, en deels vervangen, zoals ook bij de reeds uitgevoerde werkzaamheden in het Lage Land het geval is. Door de staat waar de riolering in verkeert en het verzakken van de straten gaat het hele openbare gedeelte van het gebied op de schop. Het gaat dus om een grootschalige renovatie van het straatbeeld, die nu voor 2018 gepland staat.

Vragen over groen-werkzaamheden en bestrating

In de aanloop naar het project is er vorig jaar maart al een inloopavond georganiseerd. De vragen en antwoorden van die avond staan inmiddels ook online. (pdf) Naast vragen over de bestrating zien we daarnaast vooral bewoners die vragen hebben over de aanpak van het groen in de wijk.

Sommige bewoners willen graag wat minder grote bomen in wijk. De gemeente wil wel groen behouden, “Het beleid in de gemeente Rotterdam is dat een boom pas verwijderd wordt als daartoe een noodzaak is”. Ze constateert bijvoorbeeld over de Arent van ‘s-Gravezandestraat: “Daarnaast wordt het pleintje zonder bomen wel erg kaal en stenig”.

Wel wordt er kritisch gekeken naar de mogelijke overlast op sommige plekken, en bij vervanging wordt er rekening gehouden met de grootte van nieuwe bomen. De mogelijkheid dat er bomen verdwijnen blijft dus wel aanwezig, “Afhankelijk van de soort en ontwikkeling kan het zijn dat bestaande bomen worden verwijderd”.

Het project

Update 7 februari: De gemeente laat tegenover de Laaglandse Courant weten dat “Alleen de mensen die in het gebied wonen waar de gemeente vanaf 2018 aan de slag wil, werden uitgenodigd voor de informatieavond”. Ter verduidelijking gaat het om onderstaand gebied in het Lage Land:

Kaart: Google Maps | Bewerking: Laaglandse Courant | Data: Gem. Rotterdam
Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook