Bespaar continu

In gesprek over Rotterdam in de toekomst: Straatteam komt naar Alexander

Vanaf komende maandag gaan speciale straatteams de wijken in om het gesprek met Rotterdammers aan te gaan. Deze bezoeken maken onderdeel uit van het initiatief Het Gesprek met de Stad. Die maandag bezoekt het team het stadsdeel Kralingen-Crooswijk en staan ze bij de Erasmusuniversiteit, maar een straatteam zal deze maand ook nog de Alexanderpolder bezoeken. Het bezoek aan Prins Alexander staat gepland voor woensdag 22 februari.

De mening van bewoners via ‘Het Gesprek met de Stad’

De teams praten tijdens hun bezoeker met bewoners van Rotterdam over de toekomst van onze stad. Naast deze wijkgesprekken zijn er ook speciale gesprekken met ‘stadsexperts’. Tijdens het eerste expertgesprek op 3 februari van dit jaar spraken vertegenwoordigers van de gemeente met speciaal uitgenodigde mensen (de ‘experts’) uit de stad over Rotterdam in 2037. Die experts zijn bijvoorbeeld ondernemers. De gemeente Rotterdam wil van hen horen wat hun wensen, ideeën en verwachtingen zijn over Rotterdam in de toekomst.

Het Gesprek met de Stad is een gezamenlijk initiatief van het stadsbestuur van Rotterdam: het college van Burgemeester en Wethouders en de Gemeenteraad. Voor Prins Alexander is het enige bezoek van het straatteam gepland in Ommoord: op woensdag de 22e van 10:30 tot 14:30 uur op de Markt in Ommoord.

Ook de straatteam-gesprekken zijn er speciaal voor de bewoners. Het stadsbestuur wil van iedereen in Rotterdam horen hoe ze denken over wonen en werken, de  gezondheid, het opgroeien van kinderen en de situatie in het onderwijs. Ook online wil de gemeente het gesprek aangaan, daarvoor is een speciale site ingericht.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook