Bespaar continu

School aan Merkelbachstraat tijdelijk ontruimd vanwege gaslucht

De vestiging van Thorbecke voortgezet onderwijs aan de Merkelbachstraat in het Lage Land werd vandaag even voor het middaguur ontruimd. In het pand zou een gaslucht geroken zijn. Brandweer, politie en monteurs van Stedin kwamen ter plaatse om de situatie te onderzoeken. Even voor half één gingen leerlingen, die tot dan toe op afstand werden gehouden, weer terug het pand in.

Thorbecke in het Lage Land

In het gebouw aan de Merkelbachstraat wordt het mavo-onderwijs van het Thorbecke verzorgd. De school huisvest op die plek ongeveer 250 leerlingen. Eerder was De Kring, een school voor speciaal basisonderwijs, in dit pand gevestigd. In 2014 betrok het Thorbecke het gebouw, dat ook een verfbeurt kreeg in de kleuren van de scholengemeenschap. De nabijgelegen Gymzaal doet in verkiezingstijd ook dienst als stemlokaal.

De locatie van de lekkage bleek buiten het pand te liggen. Leerlingen die les hebben, zijn inmiddels het pand weer binnen gegaan.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook