Bespaar continu

Zwemmen voor mensen met bijzondere beperking nu ook in Alexanderhof

Stichting Het Startblok heeft vanaf vandaag ook een plek gevonden in zwembad Alexanderhof. Het onlangs vernieuwde zwembad in Prinsenland krijgt daarmee een aantal speciale zwemuren voor mensen met een bijzondere eigenschap of -beperking.

Het Startblok richt zich op mensen die bijvoorbeeld een lichamelijke beperking hebben, of visueel beperkt zijn. Daarnaast heeft de organisatie ervaring met het begeleiden van chronisch zieken, mensen met een stoornis in het autisme spectrum en mensen met een geestelijke beperking. Naar eigen zeggen wil de zwemorganisatie voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen zwemles mogelijk maken. Dat doen ze door voor de speciale doelgroepen aangepaste zwemlessen te geven, waar “Plezier voorop staat en spelen en leren samen gaan”.

Zwemlessen in Alexanderhof

De lessen in zwembad Alexanderhof zijn steeds op dinsdagavond. (De eerste dus 7 februari) Een les is steeds een half uur, en zo zijn er drie zwemlesuren mogelijk tussen 18.00 en 19.30 uur. Opgeven voor de lessen in het zwembad aan het Bramanteplein 2 kan via een contactformulier op de website.

Het tarief voor 30 minuten zwemles per week voor mensen met een beperking is 37,50 euro per maand. De stichting zoekt nog meer vrijwilligers die zwemlessen kunnen begeleiden, zodat men in Rotterdam goed begeleid zwemmen kan blijven aanbieden.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook