Bespaar continu

Gemeente luistert naar bewoners: Crematorium bij begraafplaats Oud-Kralingen van de baan

Er komt geen crematorium bij begraafplaats Oud-Kralingen. Dat heeft wethouder Ronald Schneider (Stedelijke Ontwikkeling) aan de uitvaartondernemer meegedeeld, zo weet het AD/Rotterdams Dagblad. Schneider werd afgelopen week al door de eigen Leefbaar fractie opgeroepen geen ‘onomkeerbare stappen’ te zetten. De fractie is zelf ook verrast over het snelle besluit, maar is blij met de beslissing van de wethouder. Raadslid Benvenido van Schaik, “wij staan achter de bewoners”.

Protesten tegen uitbreiding Oud-Kralingen

Er waren veel zorgen over de uitbreiding van de begraafplaats bij het Prinsenpark. Omwonenden vreesden vervuiling en vroeger zich af of de toegangswegen in Prinsenland het extra verkeer wel aan zouden kunnen.

Vorig jaar kreeg wethouder Schneider al bijna 1000 handtekeningen tegen het crematorium aangeboden. Ondernemer Kees van der Spek is niet blij met het besluit en wil een gesprek met de wethouder. Ook gaat hij kijken hoe het nu verder moet. In 2015 moest hij al bot vangen in Barendrecht: daar ging de bouw van een crematorium ook niet door.

Van der Spek weet dat de wijk fel “anti-crematorium” was. Wellicht dat het bedrijf nu opzoek gaat naar een andere plek voor de uitvaartgelegenheid.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook