Bespaar continu

Nationale Boomfeestdag met leerlingen van de Rudolf Steinerschool

Deze morgen zijn er in het kader van Nationale Boomfeestdag op het Bramanteplein bomen geplant door leerlingen van de Rudolf Steinerschool. Ook op andere plekken in Rotterdam werden bomen geplant. Dit jaar vierde boomfeestdag een jubileum: het was de zestigste editie van de groene dag. Op het plein bij de Alexanderhof hebben de leerlingen samen met Ron Davids bomen geplant. Davids is voorzitter van de gebiedscommissie Prins Alexander.

In heel Rotterdam werden in totaal 240 bomen geplant door kinderen van basisscholen. Wethouder Joost Eerdmans was aanwezig op het Grotekerkplein, daar plantte hij samen met kinderen van de Willibrordschool een grote boom.

Nationale Boomfeestdag

De feestdag is een reactie op de ontbossing in de wereld. De dag werd in 1957 opgezet en in die -bijna- zestig jaar zijn er ruim 13 miljoen bomen geplant. De gemeente berekende dat dat bij elkaar zo’n 2500 voetbalvelden vol is.

In Rotterdam worden er bovendien al langer bomen geplant door kinderen. Scholieren plantten in onze stad op 2 april 1928 de eerste bomen in het Kralingse Bos, zo tekent de gemeente op.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook