Bespaar continu

Bouwbedrijf wil appartementen bij Alexanderkerk

Bouwbedrijf Boele & Van Eesteren heeft bewoners in de buurt van de Duikerstraat uitgenodigd voor een informatieavond over bouwplannen bij de Alexanderkerk. De verkenningen van de mogelijkheden van woningbouw op die locatie lijken daarmee een nieuwe fase in te gaan. De informatieavond is op donderdag 16 maart.

‘Droomappartement’ bij de Alexanderkerk

Het bouwbedrijf wil ook graag de ideeën van mogelijke geïnteresseerden in het bouwproject horen. Op een speciaal daarvoor opgezette website spreekt de bouwer van de mogelijkheid van ‘droomappartementen’ op deze plek. Geïnteresseerden wordt gevraagd aan te geven hoe zo’n appartement er uit zou moeten komen te zien. De precieze invulling van het complex is dus nog niet bekend.

Bij de bouw blijft de Alexanderkerk, de vroegere Verrijzeniskerk, gespaard. In de voorbeelden die Boele & Van Eesteren aanreikt wordt de ‘plint’ van de kerk doorgetrokken. Zo wordt de kerk onderdeel van het geplande appartementencomplex. Er wordt al langere tijd gesproken over de mogelijkheid deze plek verder te bebouwen.

Informatieavond

Donderdag 16 maart is er voor omwonenden een informatieavond. Uit de brief die zij kregen, wordt verder duidelijk dat het herkenbare dak van de kerk ook behouden zou moeten blijven. De avond is van 17.00 tot 18.00 uur in de Alexanderkerk aan de Springerstraat 340.

Naast een website is er ook een Facebookpagina over het bouwproject in het Lage Land opgezet.

Titelfoto: Copyright Google / Google Maps

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook