Bespaar continu

Meer onrust over crematorium, Leefbaar roept wethouder op geen ‘onomkeerbare stappen’ te nemen

De mogelijke komst van een crematorium in Prinsenland blijft de gemoederen bezighouden. Zeker nu er wellicht al snel besluiten over genomen zullen worden. Het AD/Rotterdams Dagblad meldt dat Leefbaar Rotterdam de eigen wethouder Ronald Schneider oproept geen onomkeerbare stappen te nemen. Bewoners van Prinsenland vrezen dat de extra faciliteiten bij begraafplaats Oud-Kralingen voor veel verkeersoverlast zal gaan zorgen.

Crematorium bij begraafplaats Oud-Kralingen

Veel buurtbewoners zitten in de maag met de verwachte aantallen extra auto’s die een crematorium met zich meebrengt. Juist de straten bij het Prinsenpark bestaan voor een groot deel uit kleinere wegen, met veel geparkeerde auto’s. De buurt houdt dan ook het hart vast voor mogelijke verkeersproblemen.

Het idee dat er misschien extra brede straten zouden moeten worden aangelegd vergroot de onrust alleen maar. Het stadsbestuur moet meer luisteren naar de zorgen van omwonenden, vindt Leefbaar.

Handtekeningen voor Schneider

Vorig jaar kreeg wethouder Schneider (Stedelijke Ontwikkeling) bijna 1000 handtekeningen uit de buurt. Bewoners uit Prinsenland riepen daar mee op geen crematorium in de wijk aan te leggen. Het nieuwe bestemmingsplan van de gemeente Rotterdam laat ook geen ruimte voor zo’n uitbreiding. De plannen voor het uitvaartcentrum -die al lange tijd onderwerp van debat zijn- zouden die beslissing op zijn kop zetten.

Bewoners zijn geschrokken van het het aantal uitvaarten, “drie tot vier per dag”, en De Laan van Oud Kralingen lijkt weinig geschikt voor zoveel verkeer. In discussies op Facebook wordt regelmatig opgeroepen tot meer actie. Ook blijkt er behoefte aan meer informatie over de precieze voornemens.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook