Bespaar continu

Eerdmans blij met extra OV-surveillanten voor metrolijnen

Wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid) is blij met de extra OV-surveillanten die sinds afgelopen maand op het hele metrotraject aanwezig zijn. Dat laat hij weten in een persbericht van de gemeente. Met de extra surveillanten is er meer toezicht. Dat moet het gevoel van veiligheid vergrote. De extra inzet is er van woensdag tot en met zaterdag vanaf 20.00 uur tot de laatste rit.

OV-surveillanten moeten veiliger gevoel geven

“Reizigers in de metro geven aan zich veiliger te voelen wanneer zij een OV-surveillant in de metro zien”, zo stelt Eerdmans. Ook de algemeen directeur van de RET, Pedro Peters, is te spreken over de inzet. “Weer een stap in de goede richting die onze metroreizigers opnieuw waarderen met een hoger rapportcijfer”.

Gebrek aan toezicht en rondhangende jongeren noemt Eerdmans als oorzaken van een gevoel van onveiligheid bij de stations. De waardering voor de veiligheid van het Rotterdamse OV wordt steeds beter. Volgens cijfers van de gemeente blijkt uit onafhankelijk onderzoek dat metroreizigers de veiligheid in 2016 waardeerden met een 7,6. In 2013 was dit nog een 7,1. De OV-surveillanten verlenen service en spreken reizigers waar nodig aan op hun gedrag. Er zijn in totaal 85 van zulke surveillanten.

Voor de wethouder is de extra inzet belangrijk omdat het een onderdeel was van het ‘Kendoe-akkoord’ van de coalitie.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook