Bespaar continu

Gratis compost voor Rotterdammers op landelijke compostdag

Op 25 maart kan iedere Rotterdammer gratis een zak compost ophalen. Daarmee wil de gemeente de inwoners bedanken voor het gescheiden inzamelen van gft-afval. Afgelopen jaar werd er volgens de gemeente ruim 4,5 miljoen kilo gft ingezameld in de stad. Rotterdam sluit zich met de actie aan bij de ‘landelijke compostdag’. Ook in Prins Alexander ligt er eind deze maand gratis compost klaar.

Eén zak gratis compost per huishouden

De beschikbare compost is gemaakt van het in Rotterdam opgehaalde gft-afval. Dat heeft de gemeente gekocht van de afvalverwerker die wordt ingezet om dit afval te verwerken. Op zaterdag 25 maart kan er 09.00-17.00 uur een zak compost worden opgehaald bij een van de milieuparken. In Rotterdam Prins Alexander is dit het milieupark aan de Nikkelstraat 131 bij de hoofdweg.

Ook mensen die zelf nog geen gft inzamelen mogen een zak afhalen. Wel geldt: “op = op”, zo benadrukt de gemeente. In steeds meer wijken wordt het groente- tuin- en fruitafval apart ingezameld. Dit jaar komen er ook gft-bakken in het Lage Land, Oosterflank en Kralingseveer. Van dit afval kan dan dus compost gemaakt worden, dezelfde soort compost die de gemeente deze maand uitdeelt.

Advies voor gebruik

Een gebruiksadvies: meng de gratis compost met tuinaarde. De beste verhouding is 1 op 1. Dus één liter compost kan het best gemend worden met één liter tuinaarde. Meer vragen over de inzameling? Daarvoor is er deze speciale pagina met informatie over de landelijke compostdag.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook