Bespaar continu

Proef met hergebruik verfresten via winkels van Piekfijn

In samenwerking met AkzoNobel houdt de gemeente Rotterdam vanaf donderdag een proef met het inzamelen van verfresten. Die verf wordt dan door gecontroleerd en verkocht via de tweedehandswinkels van Piekfijn. De verfresten kunnen worden ingeleverd bij de milieuparken in de stad.

Testen van verfresten voor Piekfijn

In de milieuparken wordt de verf ook verder gecontroleerd en getest. Alleen (muur)verf op waterbasis komt in aanmerking voor hergebruik. De Piekfijn-winkels zullen dus alleen deze verf wederverkopen. Andere soorten verf kunnen wel gewoon ingeleverd worden. Die wordt in fabrieken gerecycled.

De proef moet zorgen voor minder verspilling van verf, en dus voor een beter milieu. Bovendien levert het een gelegenheid op waarbij Rotterdammers voor een zacht prijsje verf kunnen inkopen. Ter gelegenheid van de start van de proef krijgen de eerste 10 klanten van Piekfijn Centrum op donderdag 9 maart hun verf gratis. Naast deze winkel aan de Mariniersweg zijn er nog drie andere vestigingen van het ’tweedehands warenhuis’.

In Rotterdam Alexander

In Prins Alexander is er een Piekfijn winkel in het Lage Land. Deze winkel ligt aan de Aluminiumstraat 6. Daar wordt naast verf ook elektronische apparatuur, veel huisraad, textiel en speelgoed verkocht. De inzamelingsactie duurt tot en met juni.

Bespaar continu