Bespaar continu

Petitie tegen bouw flats op plek van Alexanderkerk en Het Palet

Bewoners van het Koldeweypad hebben een online petitie opgezet tegen de voorgenomen bouw op de plaats van de Alexanderkerk in het Lage Land. Samen met bewoners aan de Duikerstraat en uit de Berlagehof protesteren zij hiermee tegen de (hoog)bouw op die plek. Rond het gebouw van de kerk zouden vier verdiepingen komen, op de plek van het palet staat een gebouw van elf verdiepingen gepland.

De plannen, waarover de Laaglandse Courant ook al eerder schreef, zijn inmiddels toegelicht tijdens een bijeenkomst eerder deze maand. Bouwbedrijf Boele & Van Eesteren heeft op 16 maart de tekeningen van het project gepresenteerd. Die hebben de bewoners er niet geruster opgemaakt. Zij vrezen dan ook voor hun uitzicht, en de drukte in de omgeving.

Ruim 150 handtekeningen voor petitie tegen bouw

Via internet wordt bewoners opgeroepen de petitie te ondertekenen. Die petitie heeft op het moment van schrijven al ruim 150 handtekeningen.

Al eerder was er sprake van dat Het Palet op een later tijdstip zou moeten wijken voor nieuwbouw. Bewoners maken zich nu zorgen om de gevolgen van deze verdere bebouwing. Naast de drukte, “Waar gaan die 100 nieuwe bewoners parkeren?”, wijzen de buurtbewoners ook op het groene karakter van het Lage Land. Daarnaast wijzen zij er op dat er al meer bouwprojecten in het Lage Land lopen, waaronder het verbouwen van een kantoor aan de Hoofdweg.

Naast de oproep aan omwonenden is er ook een website opgezet, www.geennieuwbouwalexanderkerk.nl, daar is ook een deel van de concepten te zien. Huis-aan-huis is er ook een flyer verspreidt.

De locatie van Het Palet
Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook