Bespaar continu

Reanimatie bij Etienne de Bouterstraat in Lage Land

Brandweer en ambulance waren eind deze middag in de Etienne de Bouterstraat in het Lage Land voor een reanimatie. Ook via Hartveilig Wonen was een melding uitgegaan voor het voorval in de flat vlak bij winkelcentrum Lage Land. Volgens betrokkenen ter plaatse bleek het uiteindelijk mee te vallen en was de situatie snel onder controle.

Alarmsysteem voor reanimatie

Hartveilig Wonen is een alarmsysteem voor vrijwilligers die ingezet kunnen worden bij een reanimatie. Zo ontstaat een netwerk van getrainde vrijwilligers die met een defibrillator (AED) om kunnen gaan om iemand bij een hartstilstand te reanimeren. In zo’n geval telt elke minuut, dus is een netwerk van kundige vrijwilliger een oplossing.

De organisatie Hartveilig Wonen werft en faciliteert vrijwilligers en AED’s voor reanimatie binnen 6 minuten. Wanneer er dat nodig is worden vrijwilligers in de buurt van die plek opgeroepen via een app.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook