Bespaar continu

Scholierenverkiezingen: Leerlingen Emmauscollege maken D66 veruit de grootste

Als het aan leerlingen van het Emmauscollege in Oosterflank ligt wordt D66 de grootste partij bij de Tweede Kamerverkiezingen. Voorafgaand aan de verkiezingen, morgen, houden traditiegetrouw veel scholen een schaduwverkiezing. Bij het Emmauscollege kreeg de partij van Alexander Pechtold 31% van de stemmen. Dat percentage is fors meer dan enige partij op dit moment in de peilingen staat.

Na D66 volgen Groenlinks (19%), PVV (15%) en de VVD (14%). De scholierenverkiezingen bij het Emmaus vonden gisteren plaats op initiatief van de leerlingenraad. Alle leerlingen uit de 5e en 6e klas konden tijdens de pauzes stemmen. Daar maakte 51 procent ook echt gebruik van, fors lager dan het opkomstpercentage bij gewone Tweede Kamerverkiezingen.

Volledige uitslag scholierenverkiezingen

De school in Oosterflank is een Katholieke middelbare school voor havo en vwo. (atheneum en gymnasium) Een volledig overzicht van de uitslag is op de site van de school te vinden.

Bij de echte Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 15 maart zijn er voor de kiezers 365 stembureau’s beschikbaar. Rotterdammers kunnen nu voor het eerst in alle grote onderwijsinstellingen terecht om hun stem uit te brengen. Dat kan bijvoorbeeld op de Erasmus Universiteit en bij Inholland en het Albeda College. De stemlokalen zijn morgen geopend van 7.30 – 21.00 uur. (Maastunnel tot 20.30 uur)

Titelfoto: Copyright Google / Google Maps

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook