Bespaar continu

Plastic snijplank op het vuur zorgt voor melding woningbrand

Op de Grote Beer in Oosterflank zijn deze morgen hulpdiensten op een melding van een woningbrand afgekomen. Uiteindelijk bleek de situatie mee te vallen en konden de wagens snel weer vertrekken. Een plastic snijplank bleek de boosdoener. Die was in het vuur in de keuken gaan smelten.

Gelukkig kon erger voorkomen worden en politie en brandweer konden dan ook vaststellen dat de situatie alleszins meeviel.

Koken is nog steeds een van de grootste oorzaken van woningbranden, dat bleek in ieder geval vorig jaar uit een onderzoek na branden in Oost-Nederland. Het werk in de keuken staat op plaats drie van de geconstateerde oorzaken. (Haardvuur) stoken en kapotte apparaten staan nog net daarboven op plek 1 en 2.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook