Bespaar continu

Vrijwilligers steken de handen uit de mouwen voor NLdoet

Vele duizenden klussers zijn vandaag in de weer in het kader van NLDoet, de vrijwilligersdagen die vandaag en morgen plaatsvinden. Zo ook bij De Burcht van de Lelie Zorggroep in het Lage Land. De tuin ligt er nu nog wat verloren bij, maar vrijwilligers brengen daar vandaag verandering in. In heel Prins-Alexander zijn vandaag en morgen veel vrijwilligers aan het werk.

De tuin van De Burcht krijgt een opfrisbeurt. Voor de cliënten van het verpleeghuis wil men graag een “leuke toegankelijke tuin” maken. In de hal van het verpleeghuis verzamelden zich vanmorgen de eerste vrijwilligers om die taak op zich te nemen. “De planten staan nog in de file”, zo merkte men nog wel op.

Record aantal klussen bij NLdoet

Twee dagen in het jaar helpen vrijwilligers bij talloze organisaties met verschillende klussen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om broodnodig onderhoud, of het begeleiden van een speciale dag voor hulpbehoevenden. Het Oranjefonds wist al te melden dat er dit jaar een recordaantal klussen te doen zijn.

Uit onderzoek blijkt verder dat 94 procent van de Nederlanders zich wel eens belangeloos inzet voor een ander, zo tekent ThePostOnline op. Er zullen volgens het Oranjefonds dit jaar zo’n 350.000 mensen in Nederland meedoen aan NLdoet. Ook het koninklijk paar doet traditiegetrouw mee op een locatie ergens in Nederland.

In de Prinsenhof in Prinsenland zijn er vandaag ook vrijwilligers actief. Zij werken aan een ‘verwenmiddag’ voor ouderen. Eind vorige maand was die middag al helemaal volgeboekt. Ook in Het Palet, het Huis van de Wijk in het Lage Land wordt vandaag hard gewerkt. Daar worden tuin en de bestrating aan kant gemaakt, en krijgen delen van het gebouw een opknapbeurt.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook