Bespaar continu

Gemeente lanceert vernieuwde website Rotterdam.nl

Vandaag is de nieuwe website van de gemeente Rotterdam beschikbaar. De gemeente spreekt zelf van een “new and improved” versie, die een stuk beter dan de oude moet zijn. Bij de totstandkoming van de nieuwe site is de hulp ingeroepen van veel Rotterdammers. Die hebben in de afgelopen periode een tijdje kunnen ‘proefdraaien’ met de nieuwe website. Hun aan- en opmerkingen zijn door de ontwikkelaars meegenomen in de uiteindelijk versie van de site.

Toegankelijkheid van de nieuwe website

Vanaf 22 februari was er een eerste versie te zien. Rotterdammers konden in de laatste weken zo nog opmerkingen geven. Op die manier kon de gebruiksvriendelijkheid worden getoetst en bestond er nog de gelegenheid eventuele aanpassingen worden door te voeren.

Een van de hoofdpunten voor de gemeente was de toegankelijkheid van de online informatie. Het nieuwe Rotterdam.nl is dan ook voorzien van een lees voor-functie voor slechtzienden.

Begin maart kampte de gemeente nog met onvoorziene problemen bij het werk aan het informatiegedeelte “Mijn Loket”. Tijdens dat onderhoud is volgens de gemeente “iets fout gegaan”, en moest er langer aan gewerkt worden dan eerst voorzien.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook