Bespaar continu

Eerste handtekeningen onder Alliantie Stationsgebied voor aanpak Alexander

In café Wilskracht werden vandaag de eerste handtekeningen gezet onder de steunbetuiging aan de Alliantie Stationsgebied Rotterdam Alexander. De eerste handtekening was van Leefbaar-wethouder Joost Eerdmans (veiligheid, buitenruimte). De alliantie wil aan de slag met de aanpak van de Alexanderknoop. Dat is grofweg het gebied rond het metro- en treinstation en de Marten Meesweg. Er staan, als het aan de deelnemers ligt, veel vernieuwingen op stapel.

Eén concreet voorbeeld is al zichtbaar: het oude pand van het Algemeen Dagblad heeft inmiddels een nieuwe huurder. Het gebouw heeft van binnen een opknapbeurt gekregen en wordt “helemaal gevuld” door een afdeling van de Nationale Politie. Daarnaast wordt er nu werk gemaakt van de al langer geplande bouw van een nieuw treinstation. In de getoonde ontwerpen komt er een geheel nieuw station, met veel glas, als knooppunt voor trein en metro.

Vernieuwingen in stationsgebied

Ondernemers in het gebied ondersteunen de gemeente in het streven er een opener, toegankelijker en ‘vriendelijker’ gebied van te maken. In Wilskracht werd vandaag dat voornemen bestendigd met handtekeningen van de gemeente en ondernemers als NS Stations, BNP Paribas en het café zelf.

Het gebied moet ook een groener aanzicht krijgen. Er is dan ook een eigen ‘Green Business Club’ worden opgericht, waarin alle deelnemers samenwerken om het gebied groen te houden.

Met de slogan “Coolsingel First, Alexanderknoop Second”, die afgekeken werd van de presidentscampagne van Donald Trump, werd er begin dit jaar een start gemaakt met het verder uitwerken van de voornemens. Nu de handtekeningen echt op papier staan is er een belangrijke nieuwe stap voor het gebied gezet, al zal de tijd moeten leren welke opties allemaal waarheid worden.

Komt er een bioscoop? En hoe wordt het winkelcentrum verder ontwikkeld? Eigenaar Klépierre van het woonwinkelcentrum lijkt op dit moment nog de handen vol te hebben aan Hoog Catharijne in Utrecht. Aan de enthousiaste voornemens en plannen die nu opgesteld zijn zal het in ieder geval niet liggen.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook