Bespaar continu

Wijkbedrijf in Rotterdamse wijk Lage Land gaat half april van start

Half april moeten de eerste ondernemers in het Lage Land al echt van start. Daarmee is dan ook direct een ‘echt’ wijkbedrijf een feit. René Hoeflaak die in dienst van DOCK/Buurtwerk dit project vorm geeft vertelde over dit wijkbedrijf in een interview met de Laaglandse Courant. De voorbereiding voor dit bedrijf lopen al langer en gesprekken met de eerste ondernemers die er deze maand als eerste bij moeten zijn, zijn ook al gevoerd.

‘Nodig mensen uit om zich aan te sluiten’

Hoeflaak nodigt ondernemers in het Lage Land, en in de omgeving van die wijk, uit om contact met hem op te zoeken. Het wijkbedrijf Lage Land wordt een ‘broedplaats’ voor ondernemers, zo is de bedoeling.

De lokale ondernemersgeest zal in de plannen mensen verbinden en de wijk neer energie geven. “Mensen gaan met elkaar ondernemen, gaan dingen van elkaar afnemen en dat maakt de wijk sterker”, zo zegt Hoeflaak verder in ons interview. De invulling van het wijkbedrijf sluit op die manier aan bij de ambities van de gemeente. Die sluiten aan bij het ontstaan van de ‘participatiemaatschappij’. “Het is een uitdaging hier iets neer te zitten waarbij je van cliënt naar klant of ondernemer gaat”.

Wat gaat er gebeuren in het wijkbedrijf Lage Land?

Het wijkbedrijf Lage Land bestaat in principe uit ondernemers uit de eigen wijk. Dat zijn allemaal verschillende ondernemers die onder deze noemer gaan samenwerken. Daarbij leveren ze ook weer diensten aan de bewoners van de wijk en nemen ze, waar mogelijk, ook weer mensen in dienst uit de wijk zelf. Het concept krijgt in deze opzet als kern de locatie van de Ridderhof bij de Springerstraat. Dit is de zaal die grenst aan De Burcht van de Lelie Zorggroep.

Het geheel is een initiatief vanuit ‘Buurtgericht Samenwerken Prins Alexander’ (BSPA). Dat is een collectief waarin Buurtwerk, DOCK, de Lelie Zorggroep en Middin samenwerken.

De eerste ondernemers die meedoen gaan in half april van dit jaar al van start. Uiteindelijk moeten wekelijks 200 bewoners van de wijk de weg naar het bedrijf gaan vinden. In mei wordt daarmee een begin gemaakt met een bijeenkomst voor bewoners.

Meewerken en -denken?

Geïnteresseerde ondernemers en andere organisaties, zoals verenigingen, kunnen contact opnemen met René Hoeflaak via rhoeflaak@dock.nl .

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook