Bespaar continu

Echt lenteweer: de schapen mogen weer naar buiten in Oosterflank

Het voelde de afgelopen week al als echt lenteweer, maar voor de bewoners bij het Visbyerf in Oosterflank is de lente nu pas echt aangebroken. De schapen stonden voor het eerste weer buiten in het gebied tussen het Visbyerf en het Kalundborgerf. De dieren lopen op het terrein van boer Slob aan de Capelseweg. Voor wie goed oplet zijn er ook broedende zwanen te zien. Buurtbewoonster Ivonne Valkhoff, “Ieder jaar is het weer een genot de capriolen van de lammetjes te zien”.

Lenteweer in Alexander

De lente laat zich in Prins Alexander goed zien. Naast de dieren in Oosterflank is overal te zien hoe de winter ten einde is. Op verschillende plekken lopen bomen en struiken verder uit, en bloesembomen zorgen op plekken in het Lage Land voor een roze gloed.

Op het weiland aan de Capelseweg stond eerder nog een boerderij, die is enige tijd geleden al gesloopt, maar tot een verkoop van het terrein kwam het nog niet. Daar zijn buurtbewoners in ieder geval blij mee, zij kunnen nu blijven genieten van het aanzicht van schapen en zwanen. “Vandaag begon voor ons echt de lente”, zo vertelt Ivonne.

Volgens Ivonne Valkhoff volgen zij samen met andere buren en omwonenden ook al vele jaren het broeden van het koppel knobbelzwanen. Het stel dieren broedt al vele jaren op het weiland.

Foto’s: Ivonne Valkhoff
Titelfoto: Ivonne Valkhoff, bewerking Laaglandse Courant

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook