Bespaar continu

Drie woensdagen Natuur en Wetenschap ontdekken in het Lage Land

Proef Rotterdam staat drie woensdagen in het Lage Land met de Proefmobiel om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met natuur en wetenschap. Gisteren was de eerste dag. Hierna staat Proef nog op 12 en 19 april aan de Alard Duhameelstraat.

Spelenderwijs ontdekken met Proef Rotterdam

Het initiatief ondersteunt de natuurlijke manier van ontdekken die kinderen al hebben. In de ‘Proefmobiel’ (een soort SRV-wagen) nemen de begeleiders kisten vol experimenten, proeftuintjes, tafels, oventjes en een houtkachel mee. Het gaat er om kinderen meer te laten ontdekken van de natuur en kennis te laten maken met de zoektocht van de wetenschap.

In de proefmobiel worden in principe dingen gedaan die kinderen ook thuis zouden kunnen gaan doen. Met de proefjes werken de kinderen spelenderwijs aan hun zelfvertrouwen door zelf antwoorden te vinden, zo stelt BuurtLAB. Het mobiele ‘lab’ is opgezet door BuurtLAB in samenwerking met verschillende andere organisaties.

Titelfoto: Copyright Google / Google Maps

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook