Bespaar continu

Brand in Stadswonenflat aan de Lage Landse Zocherstraat

In het gebouwencomplex aan de Zocherstraat in het Lage Land ontstond even na half drie vanmiddag een brandje. De brandweer van kazerne Metaalhof was snel ter plaatse en kon direct aan de slag. Een wagen van kazerne Slotlaan (Capelle aan den IJssel) was ook uitgerukt, maar de hoogwerker hoefde niet aan de slag. Uiteindelijk leek de brand in de flatwoning mee te vallen, er is één jonge vrouw aan verwondingen behandeld en door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

Woongebouw Koningslaan aan de Zocherstraat

In de keuken in een woning was de vlam in de pan geslagen, zo meldt de bewonerscommissie. De brand bleef beperkt tot de keuken van één woning. Brandweermannen konden via het balkon de keuken van de woning bereiken. Een stalen net -dat normaal bescherming biedt tegen duivenoverlast- schermt het balkon af, maar bleek geen grote hindernis. Omdat in en rondom de flat een indringende lucht is komen te hangen wordt er gezorgd dat deze brandlucht zo goed mogelijk afgevoerd wordt.

Het complex heet officieel ‘Woongebouw Koningslaan’, de adressen liggen aan de Zocherstraat, met de hoofdingangen op een binnenplein. De eigenaar is studentenhuisvester Stadswonen, maar een deel van het gebouw bestaat uit ‘normale’ appartementen. Het gedeelte waar het brandje woedde is een unit met studentenwoningen.

Eén jonge vrouw is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, nadat ze van de brandweer de eerste hulp kreeg en onder een waterstraal werd gehouden.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook