Bespaar continu

Studenten moeten weekendje zonder internet: ‘Vervelend als je een scriptie moet schrijven’

Is het internet ‘niet meer weg te denken uit het studentenleven’? Bewoners van de studentenflat in het Lage Land moeten dit weekend toch zonder aansluiting zien door te komen. De aansluiting flat van huisvester Stadswonen kampt al sinds vrijdagavond met problemen. “Vervelend als je een scriptie moet schrijven”, merkt een van hen op op de Facebookpagina van het woongebouw.

‘Stadswonen hier ontzettend druk mee bezig’

Het complex aan de Zocherstraat heet officieel ‘Woongebouw Koningslaan’ en wordt voorzien van internet door ‘Kennisglas’, een dochteronderneming van Tele2. De bewonerscommissie laat via Facebook weten constant met verhuurder stadswonen in contact te zijn, maar dat er nog geen definitieve oplossing is. In totaal zouden zo’n 600 bewoners nu zonder werkende aansluiting zitten.

“Stadswonen hier ontzettend druk mee bezig; dit probleem kan alleen door Tele2 opgelost worden. Uitzicht over de oorzaak of de oplossing hebben we nog niet.”

Studenten, die steeds meer afhankelijk zijn van internet in plaats van alleen papieren boeken, zullen zich tot ‘offline’ schrijfwerk moeten beperken. Sommigen hebben heil gezocht bij vrienden in de binnenstad. Anderen brachten de zaterdag door in de bibliotheek, die ’s avonds echter niet open is. In één reactie wordt de tip gegeven dan maar de Universiteitsbibliotheek in Delft te proberen. Die bibliotheek is langer open, “van 8 tot 24”.

Voor degenen die geen werk voor de boeg hebben is een troost dat de zon zich vandaag wel goed laat zien. Eigenaar en studentenhuisvester Stadswonen biedt in het complex naast studentenkamers ook ‘normale’ appartementen aan, die eveneens sinds vrijdag kampen met problemen.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook