Bespaar continu

Politie assisteert na bedreiging hulpdiensten op Prins Alexanderlaan

Bij hulpverlening door de GGD moest er vandaag de politie aan te pas komen nadat personeel van de ambulancediensten bedreigd was. Na een eerste melding voor inzet van de ambulance bij het gebouw van het Techniek College kwam er een melding voor de politie vanwege een bedreiging.

Bedreiging van hulpdiensten

De politie heeft gezocht naar de verdachte bij het complex aan de rand van het Lage Land in Rotterdam, maar hij werd niet meer aangetroffen.

Politie en andere hulpdiensten zetten de afgelopen jaren sterker in op bewustwording rond hun dienstverlening. Onder andere met de campagne “Handen af van onze hulpverleners” wordt aandacht gevraagd voor de veiligheid van personeel van nooddiensten. Politici, politie, brandweer en ambulancezorg wijzen met de actie op de bedreigingen die de hulpdiensten met enige regelmaat ontvangen. Door het lastigvallen van de diensten kan ambulancepersoneel bijvoorbeeld af en toe het werk niet direct goed uitvoeren.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook