Bespaar continu

Blikseminslag in bovenleiding veroorzaakt vertragingen en levert beelden van knetterende vuurbal op

Het noodweer van gisteravond leverde naast vertragingen in het treinverkeer ook spectaculaire beelden op. De bliksem sloeg in op de bovenleiding langs de Aluminiumstraat in het Lage Land, vlak bij station Alexander. Daardoor was nog de hele nacht het treinverkeer ontregeld. Het team Handhaving uit Capelle aan den IJssel maakte een korte video van het schouwspel dat de inslag had opgeleverd. We zien een knetterende vuurbal bij de bovenleiding.

Blikseminslag bij Rotterdam Alexander

Reizigers moesten gisteravond een alternatieve route nemen, of gebruik maken van NS-bussen om nog op de plaats van bestemming te komen. Die situatie zou na de inslag nog tot het einde van de dag duren. Onderaan dit bericht de video die de het team Handhaving maakte.

Bij toeval sloeg de bliksem in op een plek waar veel hulpverleners in de buurt hun thuishaven hebben. De kazerne Metaalhof ligt bijna om de hoek, en ook de nieuwe werklocatie van waaruit stadsbeheer werkt zit hier vlak bij.

Foto’s en titelfoto: Marco Verzijl

Video: Knetterende bovenleiding

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook