Bespaar continu

Vandaag kon winkelend publiek gratis parkeren bij het Alexandrium

Winkelend publiek kon vandaag gratis de auto kwijt tegenover de ‘superstores’ van het Alexandrium. De reden was dat de betaalautomaten van parkeerbedrijf Q-Park buiten werking waren door de ‘gijzelsoftware’ WannaCry. Daardoor vielen de automaten gisteren uit en moest er een andere oplossing bedacht worden.

Gratis parkeren

Een snelle manier om mensen te laten parkeren en ze toch de slagboom te laten passeren was het parkeren gratis te maken. En dus konden mensen ook vandaag nog zonder te betalen het terrein verlaten. Op de automaten was een briefje geplakt met de mededeling dat de automaten in storing waren.

Bij de uitgang werden de bezoekers nog eens extra begeleid. “Sommige mensen wilden alsnog betalen”, zo vertelde een behulpzame medewerker van het parkeerbedrijf. Hij leidde ter plekke het verkeer in goede banen. Ondanks het voetbalfeest in de binnenstad was het vandaag niet eens opmerkelijk rustig, merkte hij op.

Wannacry bij Q-PArk

Het parkeerbedrijf liet eerder vandaag weten dat de problemen nu onder controle zijn. Wel zou het betalen met een betaalkaart nog problemen op kunnen leveren. Rond vijf uur deze middag was de situatie bij het Alexandrium in ieder geval nog ongewijzigd.

De kwaadaardige software met de naam WannaCry kreeg eind vorige week veel Windows-computersystemen in zijn greep. De criminelen versleutelen bestanden op je harde schijf en om er bij te kunnen moet je losgeld betalen. Het is overigens maar de vraag of dat in dit geval iets uithaalt. In Engeland werden zelfs ziekenhuissystemen getroffen en in in Nederland vielen betaalautomaten bij parkeergarages dus ten prooi aan de ‘gijzelsoftware’. Een verdere verspreiding bij het begin van een nieuwe week bleek vandaag mee te vallen.

Microsoft raadt iedereen aan computers up-to-date te houden door de updates te installeren.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook