Bespaar continu

Extra ophaaldiensten voor gft tijdens de warme zomermaanden

In de warme maanden kunnen gft-bakken extra gaan ruiken. Om voor een gezonde leefomgeving te kunnen blijven zorgen worden er in de warme maanden meer ophaaldagen gepland. Vanaf 12 juni tot en met 1 september haalt de gemeente Rotterdam elke week het gft-afval op. Dat laat de gemeente Rotterdam weten. Bewoners met een bak krijgen nog informatie thuis over deze extra zomerservice.

Gft-bakken in de zomermaanden

Voor bewoners met een bak heeft de gemeente nog een aantal extra tips. Het helpt om snel rottende zaken zoals vlees extra te verpakken. Er bestaan daarvoor speciaal composteerbare zakjes. Een laag krantenpapier of eierdozen op de bodem kan ook helpen.

Vochtig afval kan het beste pas in de container gegooid worden als het droog is. Dat geldt ook voor versgemalen gras, zo waarschuwt de gemeente Rotterdam. Dit jaar worden in nog meer wijken gft-bakken geplaatst. Tijdens dit jaar worden verschillende woningen in het Lage Land, Oosterflank en Kralingseveer ook van bakken voor het Groente-, Tuin- en Fruitafval voorzien.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook