Bespaar continu

Extra werklocatie voor stadsbeheer aan de Koperstraat voor aanpak Oost

Deze morgen is de nieuwe werklocatie voor stadsbeheer Rotterdam aan de Koperstraat officieel geopend. Wethouder Joost Eerdmans (veiligheid, handhaving) was bij de opening van het nieuwe kantoor aanwezig. Verschillende medewerkers van het stadsbeheer hielden een presentatie voor de Leefbaar-wethouder. De opening van een extra locatie sluit aan bij het Programma Oost van de gemeente. Daarin wordt gestreefd naar extra zorg voor de buitenruimte in Prins Alexander.

Aanwezigheid van stadsbeheer in Oost

Met een extra uitvalsbasis kan stadsbeheer beter aanwezig zijn in de wijk. Vanuit deze nieuwe werklocatie kunnen handhavers “direct de wijk in”, zo laat een woordvoerder tegenover de Laaglandse Courant weten.

In het Programma Oost onderkent de gemeente dat de openbare ruimte “wel een opknapbeurt kan gebruiken”, maar ook dat er kansen zijn. Nu er extra investeringen gedaan worden, zoals rondom de zogenaamde Alexanderknoop, is het een goed moment voor de gemeente om ook ook extra in te zetten op het gebied. In het programma wordt ook de inzet van extra handhaving, waar nodig, beloofd. ‘Programma Oost’ richt zich ook op een gerichte aanpak van jongeren. Zo is er in het plan ruimte voor toezicht in en rond het winkelcentrum in Zevenkamp met van de inzet van extra jeugdhandhavers.

Tijdens de opening sneed wethouder Eerdmans een feestelijke ‘Programma Oost’-taart aan. Het team handhaving zit er nu helemaal klaar voor.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook