Bespaar continu

Tijd voor beschuit met muisjes: de zwanenkuikens zijn er in Oosterflank

Bewoners bij het Visbyerf in Oosterflank kunnen beschuit met muisjes eten. De eieren van het stel broedende zwanen dat daar aan de Capelseweg zit zijn uitgekomen. Het resultaat is een vijftal zwanenkuikens. Buurtbewoonster Ivonne Valkhoff vertelde ons eerder over het weilandje, waar ook de schapen alweer een paar weken staan. “Ieder jaar is het weer een genot de capriolen van de lammetjes te zien”. Daar is nu dus een stel donzige zwanenjongen bij gekomen.

Zwanenkuikens in Prins Alexander

Op foto’s zijn vier kuikens te zien, maar een buurtbewoner heeft er in totaal uiteindelijk vijf geteld. De zwanen broeden al jaren op dit weilandje van boer Slob. Uiteindelijk zal het weiland wellicht ooit bebouwd worden, maar tot een verkoop van het terrein kwam het nog niet. Daar zijn buurtbewoners in ieder geval blij mee.

Ivonne mailde ons over de dieren op het stuk gras tussen het Visbyerf en Kalundborgerf, “’tis ieder jaar weer leuk om mee te leven”. Vol verwachting kijkt ze uit naar het moment dat de jongen kunnen gaan zwemmen.

Update: er zijn maar liefst 8 kuikens, zo liet Ivonne ons weten.

Foto’s: Ivonne Valkhoff
Titelfoto: Ivonne Valkhoff, bewerking Laaglandse Courant

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook