Bespaar continu

Campagne voor nieuwe website duurzaam Rotterdam maakt valse start

De online campagne voor de gisteren gelanceerde website 010duurzamestad is niet helemaal vlekkeloos van start gegaan. Een bannercampagne die de aandacht op de website moet vestigen linkte vandaag door naar een ander domein. Het lijkt er op dat de verantwoordelijke een in een eerder stadium overwogen domeinnaam heeft gebruikt in de links. De foute banners waren vandaag onder andere te zien op de site Autobahn.eu. Daarnaast bleek de hele website ook online te staan op de site van de Willem de Kooning Academie. Die dubbeling levert problemen op bij het zoeken naar informatie via Google.

Update: Reactie gemeente en internetbureau

Internetbureau In10 laat inmiddels weten dat met partner, mediabedrijf STROOM, wordt samengewerkt om de foutieve banners te corrigeren. Een wijziging in de domeinnaam is volgens In10 wel gecommuniceerd, maar blijkbaar niet opgepakt.

Dat de pagina ook toegankelijk was via de website van de academie als een gebruiker deze via een veilige https verbinding bezocht is inmiddels opgelost. Het internetbureau laat weten dat de fout daar gezocht moet worden bij het hostingbedrijf waar de websites draaien.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het een tijdelijke campagnesite is. Op het feit dat een deze campagne direct fout loopt laat zij weten “Dat vinden we natuurlijk heel vervelend”. Daar voegt ze aan toe, “mooi dat de fout direct is opgemerkt en gemeld aan de gemeente. Via onze Webcare hebben we direct een melding kunnen maken bij de opdrachtnemer, zij zullen de fout zsm herstellen”.

‘Iets fout gegaan’

Een woordvoerder van de gemeente kon eerder vandaag in eerste instantie niet meer kwijt dan dat er “duidelijk iets is fout gegaan”. De gemeente gaat achter een oplossing voor beide problemen aan. Bij het voor de site verantwoordelijke internetbureau In10 was eerder deze middag nog niemand beschikbaar om een reactie te geven.

Het probleem met de banners werd opgemerkt door een oplettende Twitteraar die op de banner klikte en niet verder kwam.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook