Bespaar continu

Aankondiging deelname 50Plus liep mis door overenthousiaste leden in Brabant

De aankondiging van de deelname van 50Plus aan de gemeenteraadsverkiezingen kwam volgens sommigen te vroeg. In Rotterdam waren er daarom onder de leden niet alleen blije gezichten te zien, zo lezen we bij het AD / Rotterdams Dagblad. Zij hadden liever gezien dat met één ‘grote klap’ alle gemeentes bekend waren gemaakt.

50Plus-afdeling was uit de school geklapt

Wat blijkt: de aankondiging was ook niet op deze manier gepland. Leden in twee Brabantse plaatsen waren zo blij met het feit dat ze een 50Plus-afdeling mochten starten dat er een persbericht naar buiten werd gebracht. Deze afdeling was dus te vroeg uit de school geklapt. Toen ontkwam de landelijke partij er niet meer aan de andere afdelingen die al vast stonden naar buiten te brengen. Dat vertelt partijwoordvoerder André van Wanrooij tegenover het AD.

In Rotterdam is het verder ook nog niet overal koek en ei. Daardoor is het voor de afdeling in onze stad extra zuur dat het nieuws nu al naar buiten kwam. Inmiddels zijn alle ogen natuurlijk gericht op de partij-afdeling in wording. Volgens leden zouden kandidaat-lijsttrekkers in Rotterdam aan de kant zijn gezet ten faveure van nieuwe namen, zo schrijft het AD in een ander artikel. Of de 50Plus-afdeling kan rekening op de steun van de bestaande (voormalige) ouderenpartijen in Rotterdam is ook maar de vraag. OPA-oprichter Dick Schouw zegt zelfs met de andere initiatieven een front tegen 50 Plus te willen vormen.

Bij de Rotterdamse Ouderen Partij (ROP) blijkt daar toch een ander idee over te bestaan. Daar zegt men juist opgegaan te zijn in 50Plus. De Seniorenpartij ten slotte zegt dat er nog overlegd wordt of partijen zich achter nieuwkomer 50Plus zullen scharen.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook