Bespaar continu

Deelfiets oBike ook overal te vinden op de pleinen in Alexander

De deelfietsen van oBike zijn begin deze maand ook doorgedrongen tot in Rotterdam Alexander. Op verschillende pleinen in het gebied waren de fietsen al snel te vinden, nadat ze vorige maand als eerste in de binnenstad geïntroduceerd waren. De grijs-gele fietsen zijn te huur via een speciale app op je mobiele telefoon. Het betreft geen initiatief van de gemeente, maar het is een particulier initiatief van de fietsverhuurder die in verschillende wereldsteden aanwezig is met de tweewielers.

De fietsen kunnen overal terecht komen en hoeven dus niet ergens heen terug gebracht te worden. Fietsen kost een euro half uur. De app helpt je met behulp van gps een fiets te vinden. Zo kan een fietser zien waar de dichtstbijzijnde fiets staat en hem ontgrendelen. Het is bedoeling dat er na verloop van tijd genoeg zijn zodat je nooit misgrijpt. Vooralsnog is de gemeente positief, maar men hoopt dat de fietsen niet op plekken gestald worden waar dat niet mag.

Deelfiets oBike in Rotterdam Alexander

Het platform dat de fietsen verhuurt is in Singapore begonnen, Rotterdam is de eerste Nederlandse stad met die fietsen. In Amsterdam is een ander bedrijf inmiddels wel met een soortgelijk initiatief begonnen, maar oBike wil zelf ook doorgroeien.

In Alexander waren de fietsen al te vinden rondom station Rotterdam Alexander in Oosterflank, maar ook in het Lage Land staan al fietsen. Vlak bij de bibliotheek op het Samuel Esmeijerplein spotte de redactie van de Laaglandse Courant al een van de opvallende deelfietsen. Meer informatie is de vinden op de Nederlandse pagina op de website van het bedrijf.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook