Bespaar continu

Netwerklounge wijkbedrijf Lage Land krijgt steeds meer vorm

In de Ridderhof krijgt de ‘Netwerklounge’, het hart van het wijkbedrijf Lage Land, steeds meer vorm. Aan de buitenkant lijkt er nog niet veel veranderd, maar binnen is er flink aan de inrichting gewerkt. Het wijkbedrijf wordt, als het aan coördinator René Hoeflaak ligt, een broedplaats voor ondernemers in de wijk. Met een werktafel en een aantal bankjes is er nu in ieder geval genoeg gelegenheid om samen te overleggen, vergaderen of al te gaan werken. Eerder werden al een balie en plantenbakken – die dienen als afscheiding – geplaatst.

Omroep Open Rotterdam bezocht eerder deze maand het wijkbedrijf en maakte een video over de werkzaamheden. Bij het centrum van Pameijer aan de Sjanghailaan werden de verschillende onderdelen van de lounge in elkaar gezet door bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Klus en Werk Oosterflank. Zo werden bewoners van De Burcht ontzien van de ergste overlast. De Ridderhof, waar de Netwerklounge gevestigd is, is de uitbouw van dit zorgcentrum.

Samen werken in het Lage Land

De manier waarop het wijkbedrijf nu tot stand komt is een voorbeeld van de toekomst zoals Hoeflaak die ook voor ogen ziet. In zijn visie is het een plek die lokaal ondernemerschap stimuleert. Met een centrum in het hart van het Lage Land waar bewoners een bijdrage aan hebben geleverd lijkt de aanzet daartoe er in ieder geval al te zijn.

Ook hebben twee ondernemers via het wijkbedrijf al een plek gekregen in het Lage Land. Vanwege de werkzaamheden nog niet in de ruimte in De Ridderhof zelf, maar het betekent wel dat de eerste stappen zijn gezet.

Klussen voor netwerklounge in De Burcht

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook