Bespaar continu

Ouderenpartij 50Plus doet ook in Rotterdam mee met gemeenteraadsverkiezingen

Ouderenpartij 50Plus gaat volgend jaar ook in Rotterdam meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen, dat schrijft NRC deze middag. Lange tijd mocht de partij volgens de eigen statuten niet meedoen met lokale verkiezingen, maar de leden besloten uiteindelijk toch anders. De partij op dit moment alleen vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Gooise Meren.

Naast Rotterdam wordt er in ieder geval ook weer meegedaan in Gooise Meren. Verder staan Eindhoven, Apeldoorn, Helmond, Lelystad, en Leeuwarden nu op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018.

Ouderenpartij naar Rotterdam

De partij maakte eerder op haar site al kenbaar dat er na Gooise Meren meer raadsverkiezingen zouden kunnen volgen. Oprichter Jan Nagel had in de statuten laten vastleggen dat meedoen aan raadsverkiezingen niet kon. Hij was bang voor ‘gedoe’ met baantjesjagers. De leden vonden uiteindelijk dat het toch moest kunnen, en besloten tot een aanpassing.

Wel is gaat partij nog voorzichtig te werk. Van de 85 aanmeldingen om mee te mogen doen kregen uiteindelijk maar vertegenwoordigingen in zeven gemeentes groen licht. Over nog eens zeven andere gemeentes wordt later beslist of er uiteindelijk ook wordt meegedaan. “We hebben daar vooral nog zorgen over de kwaliteit van de personen die op de lijst komen”, zegt de nieuwe landelijke partijvoorzitter Jan Zoetelief.

Meedoen betekent uiteraard nog niet dat er zetels gewonnen worden. In Rotterdam wacht ook de deelname van de PVV als nieuwe partij en Leefbaar Rotterdam is in onze stad een alliantie aangegaan met het Forum voor Democratie van Thierry Baudet.

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook