Bespaar continu

Albert Heijn Marinus Bolkplein ontruimd vanwege rookontwikkeling

Even voor half vier deze middag werden hulpdiensten opgeroepen voor een brand in de Albert Heijn aan het Marinus Bolkplein. De sprinklerinstallatie was geactiveerd en er bleek al snel een daadwerkelijk brandje te zijn. Er is rookontwikkeling te zien en de supermarkt in het Lage Land is ontruimd. Mensen in het winkelcentrum Lage Land worden inmiddels deels op afstand gehouden door de aanwezige politie.

Een deel van de naastgelegen Jan Bijloostraat is voor alle verkeer afgesloten. Brandweer en politie zijn met verschillende wagens aanwezig terwijl het brandalarm van de winkel over het Marinus Bolkplein schalt. Er zijn ventilatoren geplaatst om de rook te verdrijven. Volgens de eerste berichten zou iemand binnen iets hebben aangestoken.

Albert Heijn

Klanten en personeel van de Albert Heijn wachtte in eerste instantie voor de ingang aan de Bijloostraat het gebeuren af, maar werden later door de politie een eindje verder gedirigeerd. Een gedeelte van het personeel helpt de aanwezige politie om al te nieuwsgierige omstanders achter de gespannen linten te houden.

Het is op dit moment nog niet duidelijk wat de schade aan de grootgrutter is, er zou veel waterschade zijn. De sprinklerinstallatie is aangegaan en ook moeten alle producten onderzocht worden. In ieder geval vandaag blijft de winkel nog dicht. De brandweer bracht ook een bezoekje aan de naastgelegen kapsalon van Wout Rombout. Daar mochten de klanten in ieder geval hun knipbeurt nog af laten maken.

Foto’s: OAP/Laaglandse Courant

Bespaar continu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Of reageer via Facebook